(foto David Dickson)

lördag 20 oktober 2012

Nedslagsplatser för Theresa Andersson

Theresa Andersson är musikartist från Slite på Gotland. Hon har olika nedslagsplatser i världen. Kulturbruket i Mellerud är en. En annan är Café Istanbul i New Orleans.
I Mellerud är hon den 26 oktober.
På Café Istanbul var hon den 27 April. 
På Café Istanbul 27 April 2012
 Theresa Andersson är speciell i sina scenframträdanden. Man skulle kunna säga att hon utvecklar en gatumusikanternas tradition att spela många instrument samtidigt.

Här ses Bobby Browne, en av hennes föregångare, kunde man säga. Även om denne artist är högst nutida, verkar han i en urgammal tradition av kringvandrande trubadurer och "one-man bands" där Theresa hämtar en del av sin kunskap och inspiration.
  


Don Partridge, 1960-tal

Medan one-man-band-artister som Browne  (och jag kan inte glömma Don Partridge med hits som "Blue Eyes" och "Rosie") var fullastade med instrument på rygg, axlar och mage, kombinerar Theresa Andersson sitt instrumentkunnande med den digitala musikens möjligheter som här på Café Istanbul i våras:

I våras gjorde hon också en show på Mardi Gras-festivalen i New Orleans.

Reportaget ovan är från hennes hemsida. Det visar delvis andra sidor av Theresa Andersson som artist.Helt klart är Café Istanbul i New Orleans en kulturinstitution värd ett besök.
Här hittar man det, om man har vägarna förbi:Av Theresa Anderssons övriga nedslagsplatser i världen, hittar du henne alltså på Kulturbruket i Mellerud den 26 oktober.
Youtubelänkar till några av Theresa Anderssons klassiker:
Find the Cost of Freedom (Belcourt - Nashville 2008)
Oh Mary (08/20/08 - Haddon Heights, NJ)

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar