(foto David Dickson)

lördag 6 december 2014

En valrörelse värd namnet

”Man ska rösta som man känner”. Så säger en av mina vänner på facebook i en diskussion om ett inlägg om Sverigedemokraterna. Och han fortsätter: ”Som media jagar sd-väljarna är förjävligt tycker jag”.

Jag tänker rösta som jag känner. Och det blir inte på Sverigedemokraterna. Men sen vill jag säga en viktig sak. SLUTA, SLUTA, SLUTA att förnedra dem som röstat på SD. Precis som väljarna till andra partier har de röstat på det de tror är bra. Precis som väljarna till andra partier är de en blandning av kloka, idiotiska, lättledda och välinformerade människor. Så, du som deltar i den politiska debatten: SLUTA att dra alla SD-väljare över en kam.

Fortsätt att avslöja SD-partiets fascistiska rötter. Fortsätt att kritisera SD-partiets politik. Och, om du representerar ett politiskt parti - visa framför allt hur du själv och ditt parti vill lösa de frågor du ser som viktiga för dagens Sverige. 


Så får vi en valrörelse värd namnet.
Valrörelsen 2014 var som jag ser det i stort sett befriad från SAMTAL.
Härnedan ger jag länkar till vad jag tror kan vara ett begynnande samtal kring valet 2015.

Lisa Linder Öppet brev till dig som tänker rösta på SD i extravalet.


 SvT UR Battle of Ideas: ”Identitet och nationalism”

1 kommentar:

  1. Till dig som läser detta!
    Den här bloggen innehåller många intressanta inlägg, men jag förnyar den inte längre. Du som vill följa vad jag skriver nu ska gå till bloggen Att Smaka Livet, som jag driver under namnet Ellington tillsammans med min bloggkollega Arletta. Välkommen dit.
    David Dickson

    SvaraRadera