(foto David Dickson)

tisdag 17 februari 2015

Vi lär oss av det som händer. Eller?

40 000 demonstrerar i Köpenhamn
(pressbild)
Tre människor har dödats och flera skadats i samband med ett terrorangrepp i Köpenhamn mot ett demokratimöte och mot en synagoga. Ett svar på terrordådet var en demonstration i Köpenhamn med 40 000 deltagare. Mitt i det tragiska är det underbart att se att människor vill manifestera sin kärlek till demokrati, yttrandefrihet och ett humant samhälle.

Det är underbart att se att 40 000 människor gemensamt visar att demokratin måste skyddas och att antisemitism är avskyvärt och oacceptabelt.

Underbart skulle det också vara att se 40 000 människor manifestera sin medmänsklighet när palestinska civila mördas av israelisk militär. Detta har inte skett här ännu, men möjligheten är öppen. 

För att det ska ske krävs att människor ser skillnaden mellan antisemitism och antisionism. Antisemitism är en avskyvärd rasism riktad mot judar bland annat. Antisionism är en helt annan sak. Antisionism är avståndstagandet från en politisk organisation. Att ta avstånd från sionismen är ett motstånd mot den rasistiska organisation som styr staten Israel och som bedriver en apartheidpolitik och utövar terror mot det palestinsk folket.

Attentatsmannen i Köpenhamn såg inte skillnaden mellan antisionism och antisemitism. 

Det är viktigt att se den skillnaden. 
Att avslöja Israels och sionismens apartheid och världspolitiska falskspel är den sanningsälskandes plikt - att utpeka alla judar som fiender är nazistens propagandaknep. 

Det var underbart att se 40 000 människor gemensamt visa att demokratin måste skyddas och att antisemitism är avskyvärt och oacceptabelt.

Underbart skulle det också vara att se 40 000 människor manifestera sin medmänsklighet när palestinska civila mördas av israelisk militär. Detta har inte skett här ännu, men möjligheten är öppen.

(Du som gillar eller ogillar detta inlägg - du är välkommen att kommentera!)

.

2 kommentarer:

  1. Till dig som läser detta!
    Den här bloggen innehåller många intressanta inlägg, men jag förnyar den inte längre. Du som vill följa vad jag skriver nu ska gå till bloggen Att Smaka Livet, som jag driver under namnet Ellington tillsammans med min bloggkollega Arletta. Välkommen dit.
    David Dickson

    SvaraRadera